Hvis du bruger noget af din tid på nettet, så vil du garanteret have opdaget, at der florerer en ny trend på internettet: nemlig at lave sine egne negle. Trenden er særligt udpræget på Instagram og TikTok, hvor mange viser deres egne negle frem og sammenligner med dem, som du kan få lavet på en salon. Der er også mange, der laver guides, og så er der selvfølgelig dem, der reklamerer for de hjemmekits og startpakker, som du kan benytte dig af.
Hvad kræver det at lave sine egne negle?
At lave sine egne negle er ikke nær så svært, som mange går og tror, at det er – og det er netop det, der er kommet frem til lyset. Dog er der forskellige produkter der kan arbejdes med afhængig af hvilken metode man foretrækker:
Gel Polish
Gel Polish, UV-lak, Shellak, Gellack. Der findes mange ord for det samme – nemlig en hybrid mellem klassisk neglelak og en tynd gelé. Formålet er, at lakken skal holde sin farve og shine i helt op til 3 uger, så du ikke længere behøver at bruge tid på at ordne negle hele tiden. Det er superlet at lave Gel Polish derhjemme og alt der kræves er en startpakke fra Neglefeber med alt fra UV-lampe til base, top, værktøj mv. Det eneste der skal væles ved siden af er præcis de farver, som netop du kan lide. Du kan finde et flot udvalg hos Neglefeber.
Gelé
En anden metode som du kan benytte dig af, er at forlænge eller forstærke dine negle med Gelé. Den flydende gelé påføres på neglen med en pensel og forbliver flydende indtil det hærdes under UV-lys. På den måde bygger man en kunstig negl som holder i 3-4 uger. Vores anbefaling er, at man laver en opfyldning ca. hver 3. uge for at holde dem smukke og stærke. Såfremt man vil have dem af, kan man enten file dem helt tynde og lade produktet vokse ud med den naturlige negl, eller aftage dem ved filning.
AcrylicGel / Polygel
AcrylicGel (eller det som andre kalder Polygel) kan det samme som gelé. Det eneste der adskiller de to er konsistensen på produktet og dermed måden man påfører dem på. AcrylicGel har en tykkere konsistens og flyder ikke af sig selv. Man kan derfor arbejde på den så længe man har brug for. Dog kan det i nogles tilfælde være lidt vanskeligt at få formet en jævn overflade uden “buler”.
Der er fordele og udfordringer ved begge typer af produkter. Overordnet set er de dog begge enormt lette at arbejde med – selv som nybegynder. Derfor skal man blot selv mærke efter hvad der virker bedst for en selv.